taysii-2016
» » Päätöksenteko – helpota huoliasi hyväksymällä muutos

Päätöksenteko – helpota huoliasi hyväksymällä muutos

Onko päätöksenteko sinulle vaikeaa? Ajatteletko, että päätöksentekokyky on kompastuskivesi ja että olet luontaisesti ainainen jahkailija? Jos vastasit kyllä mihinkään edellä olevista, voit nyt huokaista helpotuksesta. Sinäkin osaat tehdä hyviä päätöksiä helposti ja nopeasti.

Ei varmaan kannata…

Joko alat huomaamattasi pelätä, että: ”Apua, toiveeni voi toteutua – mitä minulle sitten tapahtuu?” tai sitten huomaat, että olet niin sopeutunut asioiden nykylaitaan, että sinulla ei ole unelmia.

Kummassakin tapauksessa sinusta tulee päättämätön. Et halua, et ehkä osaa etkä varmasti saa aikaan asioita, jotka veisivät sinua eteenpäin. Pelkäät, että jos jokin muuttuisi, se veisi sinulta sen, mitä olet saanut jo kuntoon – on kyse sitten työstä, puolisosta, kodista, perheestä, ystävistä tai ihan vain siitä, miten ajattelet asioita omassa mielessäsi.

Muutoksesta on tullut peikko, jota et edes huomaa olkapäälläsi, mutta jonka äänen tunnistat kyllä: ”Ei se ole tärkeää. Ei kannata riskeerata. Ei sinusta ehkä sittenkään olisi siihen. Mitä muutkin siitä sanoisivat? On ihan tyhmää edes ajatella jotain sellaista. Mitä jos menetät kaiken..?”

Tämä ääni saa sinut epäröimään. Ensin niin innostunut mielesi alkaa vapista, ja yht’äkkiä olet valmis vakuuttamaan itsellesi, että: ”Ei kannata.”

Samalla kuitenkin huomaat, miten kutistut. Mielesi ahdistuu, kun se on se on laitettu laatikkoon. Tiedät, miten kovasti haluaisit päästä eteenpäin, mutta samalla tunnet itsesi voimattomaksi. Olet tyytymätön, mutta olet valmis hyväksymään sen, jotta pitäisit asiat itsellesi mahdollisimman helppoina, mahdollisimman hallittavina ja mahdollisimman muuttumattomina.

Jos yksikään palanen vaihtuisi kuvassasi, joutuisit miettimään kaiken uusiksi. Kamala työ. Kamala vaiva. Kauhean vaivalloista. Kamalan hankalaa. Ei kannata…

Mitä siitäkin tulisi?

Suurin ongelma jahkailussa ei kuitenkaan ole se, että et osaisi tehdä päätöstä, vaan se, että ryhdyt mieluummin epäröimään, koska olet tottunut tekemään niin, ja tuttu ”ei kannata” -fiilis on saanut sinut mukautumaan. Olet tottunut tyytymään sen sijaan, että olisit aidosti tyytyväinen.

Tyytyminen on saanut sinut passivoitumaan. Et enää viitsi tarttua mahdollisuuksiin, vaikka ehkä edelleen tunnistat niitä ympärilläsi. ”Ei kannata.” Tai sitten olet jo luovuttanut, ja ajattelet kaiken olevan nyt niin kuin se sinun kohdallasi voi olla. Kummassakin tapauksessa voimattomuus ei pelkästään pidä sinua paikoillaan, vaan imee energiaasi koko ajan. Teet mitä tahansa, ja tunnet olosi hetkittäin sitten kuinka hyväksi, seuraavana päivänä masennus valtaa mielesi takaisin.

Vaikka olisit tuntenut näin jo kauankin, sinulla on kuitenkin edelleen mahdollisuus muuttaa asiat toivomallesi tolalle ja tehdä itsesi tyytyväiseksi, vihdoin. Se ei vaadi fyysistä ponnistelua. Se ei vaadi edes henkistä heräämistä.

Kaikki mitä sinun tarvitsee tehdä on – hyväksy muutos.
Muutos ei ole vihollisesi. Se ei ole ongelmasi ydin. Pahin vihollisesi on tyytyminen silloin kun ansaitset parempaa. Ongelmasi ydin on liimautua paikoilleen kun tie unelmiisi on vapaa.

Tällöin hidastaminen ei ole ratkaisu, jota haet, vaan tarvitset lisää virtaa, vahvistusta omalle itsenäiselle ajattelulle ja uskallusta antaa mennä TÄYSII.

Yksinpähkäilyn aika on ohi. Nyt on aika ottaa kaikki irti muutoksesta ja siitä mitä sillä on sinulle ja urallesi annettavaa.

Kirkasta suuntasi ja löydä omat voimasi yhdessä täyden salillisen kanssa ihmisiä, jotka ovat kanssasi samassa kohdassa tekemässä oman elämänsä parhaita päätöksiä.

“Ne jotka näkevät muutoksen mahdollisuutena, menestyvät. Uudet näkökulmat auttavat uskomaan tulevaisuuteen. Vaikeinkin muutos on mahdollisuus. Emme menesty vaikeuksista huolimatta, vaan niiden ansiosta. Kun ymmärrät muutosta paremmin, huomaat että muutos on ystäväsi.”

Täysii-seminaari järjestetään Tampere-talolla lauantaina 15.10.2016 klo 12-18, ja kutsun sinut nyt mukaan muutokseen. Saat pääsylipun mukana huippubonukset, kun ilmoittaudut mukaan NYT (ja viimeistään 15.9.2016 klo 23:59 mennessä).

Olin itse mukana vuoden 2015 Täysii-seminaarissa, ja siksi haluan suositella osallistumista myös sinulle. Yksi päivä voi todella muuttaa kaiken. Vähintään se antaa lisäpotkua omien tulevaisuuden toiveiden toteuttamiseen ja innostusta tarttua muutosmahdollisuuksiin, jotka ovat edessäsi jo nyt.

Tule mukaan nyt! Klikkaa tästä >>

Nähdään Tampere-talolla lokakuussa!

– Taru Hermunen-Kuusela